Exposició “Tornada, el camí de retorn a casa” de l 'ACNUR

La delegació a València del Comitè espanyol d'ACNUR ha posat en marxa una nova campanya dirigida als centres educatius i públic en general, que pretén apropar la realitat dels refugiats i posar especial atenció en les dificultats que aquests troben en el seu camí de retorn a casa: una tornada complicada a causa dels canvis soferts a la seua regió després d'anys de guerra o de violacions dels Drets Humans.

El present projecte consisteix en la difusió d'una exposició informativa, composta per un total de deu panells on cada panell explicatiu tracta de forma individualitzada els distints problemes i els associa amb alguna de les grans crisis humanitàries més recents: Bòsnia, Afganistan, Sierra Leone, Sudan, Angola, la Banya d'Àfrica, Amèrica Central i Libèria.

L’exposició romandrà al nostre local des del dilluns 19 fins al divendres 23 de maig. Per a més informació o visites de grups, contacteu amb el Casal.

La Franja a Carlet.

Els propers 23 i 24 de maig, el Casal Jaume I de Carlet té programats els Premis Jaume I 2008.
En aquesta edició la Franja de Ponent té una presència molt important, mitjançant la representació de diferents entitats del nostre territori.
Màrio Sasot (revista Temps de Franja), Susanna Barquín (Institut d'estudis del Baix Cinca), Natxo Sorolla (Associació Cultural del Matarranya) i Marta Canales (ACPV- Casal Jaume I de Fraga) seran els participants a la taula rodona "Un món ple de franges: la Franja de Ponent". El moderador de la taula serà en Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques i diputat del Parlament de Catalunya.
Dissabte a les 7 de la tarda es presentarà el llibre Cròniques, de Manuel de Pedrolo.
I a les 9 del vespre, hi haurà el sopar de lliurament del premis Jaume I 2008.

Recercat a Perpinyà.


El Casal, formant part de l'Associació dels Amics del Museu de Lleida, serem a Perpinyà el 16 i 17 de maig, participant en el Recercat 2008.
Enguany la Fira estarà situada a la plaça de la Victòria, al costat de l'emblemàtic Castellet.
Dissabte té un ampli programa que inclou presentacions i taules rodones durant la tarda. Els Premis de Reconeixement RECERCAT , a un centre d'estudis i a una persona vinculada al món dels centres d'estudis, es lliuraran a les 18.30 hores a la capella de Nostra Senyora de la Victòria del Convent dels Mínims.

Tothom a Alacant.

Més de 20.000 persones participen en la manifestació.

La manifestació és encapçalada pels presidents d’ACPV i Òmnium Cultural i el vicepresident d’Obra Cultural Balear (Eliseu Climent, Jordi Porta i Tomeu Martí, respectívament), junt amb els representants dels partits (PSPV-PSOE, EUPV, BNV, IPV, ERPV), sindicats (UGT, CCOO i Intersindical Valenciana) i entitats (Consell de la Joventut , Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes, Associació Cívica per la Normalització del Valencià) d’Alacant.

En acabar la manifestació, Joan Miquel Rovira (president del Consell de la Joventut d’Alacant) i Toni Gisbert (coordinador d’ACPV) van llegir el manifest de convocatòria.


Posteriorment, el concert també va ser un èxit de participació.